Schimmel op muur Winschoten

Schimmel op de muur kan overal voorkomen: in de keuken, de badkamer, de slaapkamer, de woonkamer of ergens anders in uw huis. Zodra u te maken heeft met muurschimmels is één ding zeker: u moet zo snel mogelijk actie ondernemen! Schimmel op de muur kan namelijk grote gevolgen hebben, zowel materieel als financieel. Maar ook kunnen de schimmels op de muur nare gevolgen hebben voor uw gezondheid. Heeft u schimmels op de muur in uw huis in Winschoten, laat uw huis dan direct inspecteren en aanpakken door een professional. Als onafhankelijke partij is Nedon Adviesburo de perfecte partner die u hierbij kan helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij verlossen uw huis in Winschoten van die verschrikkelijke muurschimmels.

Wat is de oorzaak van schimmel op de muur?

Schimmels kunnen overal in huis voorkomen. We zien echter toch vaak dat schimmelvorming op de muur het eerst plaats vindt in vochtige ruimtes. Door opstijgend vocht, doorslaand vocht, lekken en condensvorming kan schimmel op de muur ontstaan. Maar naast vochtproblemen zijn ook slechte ventilatie en een tekort aan zonlicht oorzaken van schimmel op de muur gebleken. Als professioneel adviesbureau op het gebied van schimmelvorming op de muur willen wij u hiervoor graag behoeden. Dus wilt u preventief een onafhankelijk onderzoek uit laten voeren of heeft u al last van schimmelvorming op de muur in uw huis in Winschoten en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben, dan zijn wij uw perfecte partner.

Zwarte schimmel

Schimmels verspreiden zich door middel van sporen die in de lucht rondzweven. Elk huis heeft te maken met duizenden van deze schimmelsporen. Om een echte schimmel te worden hebben ze de juiste ondergrond en temperatuur nodig. Dit is vaak het geval bij vochtige ruimtes. Hier ziet u dan vaak ook als eerste schimmels op de muur. Eerst zijn ze amper zichtbaar, vervolgens ziet u kleine zwarte stippen die zich razendsnel uitbreiden tot grote zwarte vlekken. U heeft te maken met zwarte schimmels! De zwarte schimmel heeft nare gevolgen voor zowel uw gezondheid als die van de structurele integriteit van de muur. Zorg er dus voor dat de oorzaak van de zwarte schimmels op de muur in uw huis in Winschoten zo snel mogelijk in kaart worden gebracht en worden verwijderd door een professionele partij als Nedon.

“Naast een uitmuntende kennis en ervaring op zijn vakgebied, blinkt de heer Noordberger uit in zijn onafhankelijkheid. De analyses die hij maakt, verwoord hij in een complete rapportage (met beeldmateriaal en metingen) die de kern van het probleem raakt en geeft hij onafhankelijke adviezen om deze problemen adequaat op te lossen. Daarnaast verzorgt hij de nacontrole op de uitgevoerde werkzaamheden.”

Gevolgen schimmels op muur

Schimmels kunnen niet alleen nadelige gevolgen hebben voor uw huis in Winschoten, maar ook voor uw gezondheid. Zo zijn vooral kinderen, mensen met luchtwegproblemen en mensen met een verzwakte immuunsysteem extra gevoelig voor blootstelling aan schimmels. Ook niet-allergische mensen kunnen bij blootstelling aan schimmels een verhoogd risico lopen op luchtwegklachten, luchtweginfecties en het ontstaan of verergeren van astma. Kortom, schimmels op de muur moeten zo snel mogelijk professioneel verwijderd worden.

Onafhankelijk onderzoek door Nedon

Nedon is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in zwaminspectie. Met onafhankelijk bedoelen we dat we een onderzoek uitvoeren met daarin een eerlijke blik op de situatie, zonder dat wij daar (extra) werkzaamheden uit proberen te halen. Het onafhankelijke onderzoek wordt vormgegeven in een rapport. Het rapport bestaat uit een kostenindicatie en een werkbestek met eventueel uit te voeren werkzaamheden. U kunt er zelf voor kiezen of u de eventuele werkzaamheden door een externe partij uit laat voeren of dat u dat door ons laat doen. Wanneer u voor Nedon kiest, kunt u volledig ontzorgt worden. Dit betekent dat wij u volledig begeleiden gedurende het proces, het werk controleren én opleveren. Omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteitseisen, bent u bij ons verzekerd van 15 jaar garantie op het door ons geleverde werk.

Je gegevens


Hoe kunnen we helpen?


Veelgestelde vragen over schimmel op muren

Zijn zwarte schimmel de op muur gevaarlijk?

Ja, zwarte schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor zowel de gezondheid van uw huis als van uzelf.

Wat kan ik zelf doen tegen schimmel in huis?

U kunt ervoor kiezen om deze zelf te verwijderen met middelen die hiervoor bedoelt zijn. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing. Voor een definitieve verwijdering dient u een professional als Nedon in te schakelen. Zo voorkomt u dat de schimmel zich opnieuw nestelt op de muur.

Moet schimmel op de muur altijd verwijderd worden?

Ja, schimmel op de muur moet zo snel mogelijk verwijdert worden! Dit om verdere schade aan de muur en uw gezondheid tegen te gaan. De schimmels breiden zich snel uit, dus pak het probleem zo snel mogelijk aan.

Wat moet ik doen om grote schade te voorkomen?

Zorg ervoor dat u grip heeft op het vochtgehalte in uw huis in Winschoten. Zorg voor een goede vochtregulatie in alle ruimtes in uw huis. Houdt hierbij rekening dat voornamelijk vochtige ruimtes extra gevoelig zijn voor schimmelvorming.

Wat is het verschil tussen schimmel en salpeteruitslag?

Schimmel ontstaat door sporen die in een vochtige omgeving terechtkomen en zo kunnen groeien tot een vaak wolachtige, vochtige schimmel. Salpeteruitslag wordt ook weleens een witte schimmel genoemd. Dit is echter ten onrechte. Salpeteruitslag is een droge witte uitslag die veroorzaakt wordt in steenwerk door opstijgend vocht.

Werken jullie alleen particulier of ook zakelijk?

Wij doen opdrachten voor zowel particuliere huiseigenaren als zakelijke pandeigenaren. Wij willen iedereen behoeden voor schimmel op de muur. Dat is waarom wij iedereen willen bedienen met onze expertise. Wij kunnen u hierin volledig ontzorgen.