Vochtproblemen

Vochtproblemen. Niemand wil er mee te maken krijgen. Maar helaas gebeurt het soms toch: schimmels op de muren, behang dat loslaat, vochtplekken in de vloeren. Het zijn veel voorkomende vochtproblemen waar u natuurlijk zo snel mogelijk van af wilt. Gelukkig biedt Nedon Adviesburo u dé oplossing. Wij kunnen de vochtproblemen namelijk in kaart brengen en verhelpen, zodat uw woning of pand zo snel mogelijk weer schoon is.

Soorten vochtproblemen

Vochtproblemen door optrekkend vocht

Optrekkend vocht is vocht dat via de grond omhoog komt. Als het grondwater bijvoorbeeld lange tijd te hoog is en het gesteente in de onderste muren en de fundering van de woning poreus is geworden, wordt het vocht omhoog gezogen en blijft het in het gesteente zitten. Het vocht kan geen kant op en zal na verloop van tijd alleen maar meer schade aan richten. Het is dus heel belangrijk dat dit probleem zo snel mogelijk wordt aangepakt en dat er een manier wordt gevonden waarmee het vocht continu kan worden afgevoerd.

Vochtproblemen door doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat van buiten de woning naar binnen dringt bij bijvoorbeeld een flinke regenbui. Het komt vaak voor als de buitenmuren beschadigd zijn en te poreus zijn geworden, maar het kent ook andere oorzaken. Doorslaand vocht kan in de muren blijven zitten en extra schade veroorzaken als het gaat vriezen (door uitzetting), maar het kan ook de binnenmuren bereiken en schade aanrichten in de binnenkant van het huis.

Vochtproblemen door condensatie

Condensatievocht zorgt ervoor dat kleding en meubels muf gaan ruiken. Daarnaast kan het bij langdurige condens ook schimmelplekken veroorzaken. De oplossing is gelukkig eenvoudig: voldoende ventileren. Zet de ventilatiestand hoger als u gaat douchen, laat de natte was buiten drogen, gebruik de afzuigkap tijdens het koken en laat de woning überhaupt luchten door af en toe en raam open te zetten.

Vochtproblemen door lekkage

Lekkende waterleidingen en afvoerbuizen kunnen vervelende vochtproblemen veroorzaken. De muren rondom de lekke plekken worden vochtig en zullen uiteindelijk ook verschimmelen. Bij lekkage is er sprake van een acuut vochtprobleem dat zo snel mogelijk opgelost dient te worden, om schade en gevaar te voorkomen. Neem zo snel mogelijk contact op met een specialist als u denkt te maken te hebben met lekkage.

Vochtproblemen door bouwfouten

Naast alle hierboven genoemde oorzaken van vochtproblemen kunnen vochtproblemen ook ontstaan door bouwfouten. Een té goede isolatie, bijvoorbeeld. Het is wellicht met de beste bedoelingen geplaatst, maar soms is een woning zó goed geïsoleerd dat vocht dat ontstaat niet naar buiten kan. Dit soort bouwfouten dienen zo snel mogelijk opgelost te worden, om schade door vochtproblemen zo veel mogelijk in te perken.

“Ik heb een bedrijf welke bouwkundige inspecties uitvoert voor mensen die een huis willen kopen of verkopen. Regelmatig kom ik verdachte situaties tegen op het gebied van schimmels en zwammen. Ik kan Harry dan altijd bellen om advies. Harry heeft veel passie voor wat hij doet en hij heeft er ook een enorme berg verstand van. Een eerlijk en hartelijk persoon, die je verder helpt.”

Neem vrijblijvend contact op!

Heeft u last van een van de bovenstaande vochtproblemen in uw woning of kantoorpand? Neem dan direct vrijblijvend contact op met Nedon Adviesburo! Wij brengen de problemen in kaart, zodat ze zo snel mogelijk opgelost kunnen worden. In het rapport verwerken we direct een werkbestek en een kostenindicatie. Daarnaast kunnen we voorzien in het begeleiden, controleren en opleveren van het werk.