Schimmel op muur Veendam

Heeft u te maken met schimmel op de muur in uw huis in Veendam? Het is dan zaak dat u deze snel mogelijk laat verwijderen! Schimmel op de muur kan namelijk grote gevolgen hebben: materieel, financieel én voor uw gezondheid. Schimmels kunnen de structurele integriteit van de muren aantasten en zelfs de luchtkwaliteit verslechteren, met allerlei gezondheidsklachten als gevolg. Heeft u te maken met schimmel op de muur of bent u bang dat dit in de toekomst zou kunnen ontstaan? Laat dan de situatie in uw huis in Veendam inspecteren en aanpakken door een echte professional. Nedon kan u hierin volledig ontzien! Wij verlossen uw huis van die verschrikkelijke muurschimmels.

Wat is de oorzaak van schimmel op de muur?

Schimmels kunnen overal in huis voorkomen. We zien echter toch vaak dat schimmelvorming op de muur het eerst plaats vindt in vochtige ruimtes. Door opstijgend vocht, doorslaand vocht, lekken en condensvorming kan schimmel op de muur ontstaan. Maar naast vochtproblemen zijn ook slechte ventilatie en een tekort aan zonlicht oorzaken van schimmel op de muur gebleken. Als professioneel adviesbureau op het gebied van schimmelvorming op de muur willen wij u hiervoor graag behoeden. Dus wilt u preventief een onafhankelijk onderzoek uit laten voeren of heeft u al last van schimmelvorming op de muur in uw huis in Veendam en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben, dan zijn wij uw perfecte partner.

Zwarte schimmel

Schimmels verspreiden zich door middel van sporen die in de lucht rondzweven. Elk huis heeft te maken met duizenden van deze schimmelsporen. Om een echte schimmel te worden hebben ze de juiste ondergrond en temperatuur nodig. Dit is vaak het geval bij vochtige ruimtes. Hier ziet u dan vaak ook als eerste schimmels op de muur. Eerst zijn ze amper zichtbaar, vervolgens ziet u kleine zwarte stippen die zich razendsnel uitbreiden tot grote zwarte vlekken. U heeft te maken met zwarte schimmels! De zwarte schimmel heeft nare gevolgen voor zowel uw gezondheid als die van de structurele integriteit van de muur. Zorg er dus voor dat de oorzaak van de zwarte schimmels op de muur in uw huis in Veendam zo snel mogelijk in kaart worden gebracht en worden verwijderd door een professionele partij als Nedon.

“Naast een uitmuntende kennis en ervaring op zijn vakgebied, blinkt de heer Noordberger uit in zijn onafhankelijkheid. De analyses die hij maakt, verwoord hij in een complete rapportage (met beeldmateriaal en metingen) die de kern van het probleem raakt en geeft hij onafhankelijke adviezen om deze problemen adequaat op te lossen. Daarnaast verzorgt hij de nacontrole op de uitgevoerde werkzaamheden.”

Wat zijn de gevolgen?

Schimmels zijn zeer hardnekkig en kunnen daarom ook vergaande gevolgen hebben voor de structuur van de muren en de luchtkwaliteit in huis. De verslechterde luchtkwaliteit kan zelfs gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Luchtwegklachten, allergieën, huiduitslag en longproblemen zijn slechts enkele problemen. Het is dus zaak om uw woning in Veendam preventief te beschermen tegen schimmelproblemen. Heeft u toch te maken met schimmel op de muur óf u voorziet problemen in de toekomst, dan komen wij graag bij u langs in Veendam voor een onafhankelijk onderzoek. Wij brengen de oorzaak van uw probleem in kaart of maken een uitgebreide analyse van de situatie en brengen eventuele toekomstige pijnpunten in kaart.

Laat Nedon uw situatie onderzoeken

Heeft u te maken met schimmelvorming op de muur óf wilt u uw woning preventief laten onderzoeken om schimmel op de muur in de toekomst te voorkomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als onafhankelijk adviesbureau kunnen wij uw situatie volledig in kaart brengen in een objectief rapport. Het rapport bestaat uit een kostenindicatie en een werkbestek voor eventueel uit te voeren werkzaamheden. Deze werkzaamheden kunt u uitbesteden aan een externe partij of door ons laten uitvoeren. Wij kunnen u totaal ontzorgen! Dit betekent dat wij u voorzien in het begeleiden, het controleren én het opleveren van het werk. En omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteitseisen, krijgt u 15 jaar garantie op het door ons geleverde werk!

Je gegevens


Hoe kunnen we helpen?


Veelgestelde vragen over schimmel op muren

Zijn zwarte schimmel de op muur gevaarlijk?

Ja, zwarte schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor zowel de gezondheid van uw huis als van uzelf.

Wat kan ik zelf doen tegen schimmel in huis?

U kunt ervoor kiezen om deze zelf te verwijderen met middelen die hiervoor bedoelt zijn. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing. Voor een definitieve verwijdering dient u een professional als Nedon in te schakelen. Zo voorkomt u dat de schimmel zich opnieuw nestelt op de muur.

Moet schimmel op de muur altijd verwijderd worden?

Ja, schimmel op de muur moet zo snel mogelijk verwijdert worden! Dit om verdere schade aan de muur en uw gezondheid tegen te gaan. De schimmels breiden zich snel uit, dus pak het probleem zo snel mogelijk aan.

Wat moet ik doen om grote schade te voorkomen?

Zorg ervoor dat u grip heeft op het vochtgehalte in uw huis in Veendam. Zorg voor een goede vochtregulatie in alle ruimtes in uw huis. Houdt hierbij rekening dat voornamelijk vochtige ruimtes extra gevoelig zijn voor schimmelvorming.

Wat is het verschil tussen schimmel en salpeteruitslag?

Schimmel ontstaat door sporen die in een vochtige omgeving terechtkomen en zo kunnen groeien tot een vaak wolachtige, vochtige schimmel. Salpeteruitslag wordt ook weleens een witte schimmel genoemd. Dit is echter ten onrechte. Salpeteruitslag is een droge witte uitslag die veroorzaakt wordt in steenwerk door opstijgend vocht.

Werken jullie alleen particulier of ook zakelijk?

Wij doen opdrachten voor zowel particuliere huiseigenaren als zakelijke pandeigenaren. Wij willen iedereen behoeden voor schimmel op de muur. Dat is waarom wij iedereen willen bedienen met onze expertise. Wij kunnen u hierin volledig ontzorgen.