Schimmel op muur Ommen

In de badkamer, in de keuken, in de slaapkamer, in de woonkamer, overal kan schimmel op de muur voorkomen. Meestal zijn vochtige ruimtes de eerste plek waar schimmelvorming op de muur voorkomt. Maar wat moet u nou doen zodra u dit constateert? U dient dan zo snel mogelijk contact op te nemen met een professional als Nedon. Waarom? Schimmel op de muur kan namelijk nare gevolgen hebben voor zowel uw huis als uw eigen gezondheid. Daarnaast verspreidt de schimmel zich enorm snel, waardoor het probleem snel kan escaleren. Het is dus zaak om uw woning in Ommen te behoeden voor een groot schimmelprobleem. Wij zijn er als onafhankelijke partij voor zowel particuliere huiseigenaren als zakelijke pandeigenaren. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij verlossen uw huis in Ommen van die verschrikkelijke muurschimmels.

Hoe ontstaat schimmelvorming op de muur?

Schimmels komen voornamelijk voor in vochtige ruimtes als badkamers en keukens. Dit betekent echter niet dat u ze verder in huis niet tegen zult komen. Schimmels zijn namelijk zeer hardnekkig en kunnen wel degelijk overal in huis ontstaan. Maar hoe ontstaan die schimmels op de muur nou eigenlijk? Vaak ligt hier een link met een vochtprobleem: opstijgend vocht, doorslaand vocht, lekken en condensvorming zijn problemen die voor schimmelvorming op muren kunnen zorgen. Naast vochtproblemen kunnen slechte ventilatie en een tekort aan zonlicht ook schimmelvorming in uw huis in Ommen in de hand werken.

Zwarte schimmel

Zodra u schimmelvorming op uw muur constateert, dan zijn dit meestal zwarte schimmels. De schimmel is in het begin nog amper zichtbaar. De eerste tekenen worden zichtbaar als kleine zwarte stippen op de muur. Hier blijft het nooit bij! U zult zien dat de stippen zich snel uitbreiden naar grote plekken. De zwarte schimmels verspreiden zich namelijk enorm snel. Zorg ervoor dus dat u er op tijd bij bent. Zo voorkomt u gezondheidsproblemen voor zowel uzelf als voor uw huis. Indien gewenst komen wij bij u langs in Ommen voor een onafhankelijk onderzoek.

“Naast een uitmuntende kennis en ervaring op zijn vakgebied, blinkt de heer Noordberger uit in zijn onafhankelijkheid. De analyses die hij maakt, verwoord hij in een complete rapportage (met beeldmateriaal en metingen) die de kern van het probleem raakt en geeft hij onafhankelijke adviezen om deze problemen adequaat op te lossen. Daarnaast verzorgt hij de nacontrole op de uitgevoerde werkzaamheden.”

Wat zijn de gevolgen van schimmel op de muur?

Schimmels kunnen niet alleen nadelige gevolgen hebben voor uw huis in Ommen, maar ook voor uw gezondheid. Zo zijn vooral kinderen, mensen met luchtwegproblemen en mensen met een verzwakte immuunsysteem extra gevoelig voor blootstelling aan schimmels. Ook niet-allergische mensen kunnen bij blootstelling aan schimmels een verhoogd risico lopen op luchtwegklachten, luchtweginfecties en het ontstaan of verergeren van astma. Kortom, schimmels op de muur moeten zo snel mogelijk professioneel verwijderd worden.

Onafhankelijk onderzoek door Nedon

Nedon is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in zwaminspectie. Met onafhankelijk bedoelen we dat we een onderzoek uitvoeren met daarin een eerlijke blik op de situatie, zonder dat wij daar (extra) werkzaamheden uit proberen te halen. Het onafhankelijke onderzoek wordt vormgegeven in een rapport. Het rapport bestaat uit een kostenindicatie en een werkbestek met eventueel uit te voeren werkzaamheden. U kunt er zelf voor kiezen of u de eventuele werkzaamheden door een externe partij uit laat voeren of dat u dat door ons laat doen. Wanneer u voor Nedon kiest, kunt u volledig ontzorgt worden. Dit betekent dat wij u volledig begeleiden gedurende het proces, het werk controleren én opleveren. Omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteitseisen, bent u bij ons verzekerd van 15 jaar garantie op het door ons geleverde werk.

Je gegevens


Hoe kunnen we helpen?


Veelgestelde vragen over schimmel op muren

Zijn zwarte schimmel de op muur gevaarlijk?

Ja, zwarte schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor zowel de gezondheid van uw huis als van uzelf.

Wat kan ik zelf doen tegen schimmel in huis?

U kunt ervoor kiezen om deze zelf te verwijderen met middelen die hiervoor bedoelt zijn. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing. Voor een definitieve verwijdering dient u een professional als Nedon in te schakelen. Zo voorkomt u dat de schimmel zich opnieuw nestelt op de muur.

Moet schimmel op de muur altijd verwijderd worden?

Ja, schimmel op de muur moet zo snel mogelijk verwijdert worden! Dit om verdere schade aan de muur en uw gezondheid tegen te gaan. De schimmels breiden zich snel uit, dus pak het probleem zo snel mogelijk aan.

Wat moet ik doen om grote schade te voorkomen?

Zorg ervoor dat u grip heeft op het vochtgehalte in uw huis in Ommen. Zorg voor een goede vochtregulatie in alle ruimtes in uw huis. Houdt hierbij rekening dat voornamelijk vochtige ruimtes extra gevoelig zijn voor schimmelvorming.

Wat is het verschil tussen schimmel en salpeteruitslag?

Schimmel ontstaat door sporen die in een vochtige omgeving terechtkomen en zo kunnen groeien tot een vaak wolachtige, vochtige schimmel. Salpeteruitslag wordt ook weleens een witte schimmel genoemd. Dit is echter ten onrechte. Salpeteruitslag is een droge witte uitslag die veroorzaakt wordt in steenwerk door opstijgend vocht.

Werken jullie alleen particulier of ook zakelijk?

Wij doen opdrachten voor zowel particuliere huiseigenaren als zakelijke pandeigenaren. Wij willen iedereen behoeden voor schimmel op de muur. Dat is waarom wij iedereen willen bedienen met onze expertise. Wij kunnen u hierin volledig ontzorgen.