Schimmel op muur Leeuwarden

Heeft u te maken met schimmel op de muur in uw huis in Leeuwarden? Het is dan zaak dat u deze snel mogelijk laat verwijderen! Schimmel op de muur kan namelijk grote gevolgen hebben: materieel, financieel én voor uw gezondheid. Schimmels kunnen de structurele integriteit van de muren aantasten en zelfs de luchtkwaliteit verslechteren, met allerlei gezondheidsklachten als gevolg. Heeft u te maken met schimmel op de muur of bent u bang dat dit in de toekomst zou kunnen ontstaan? Laat dan de situatie in uw huis in Leeuwarden inspecteren en aanpakken door een echte professional. Nedon kan u hierin volledig ontzien! Wij verlossen uw huis van die verschrikkelijke muurschimmels.

Hoe ontstaat schimmelvorming op de muur?

De grootste boosdoener bij schimmelvorming op de muur is vocht! Vochtproblemen, veroorzaakt door opstijgend vocht, doorslaand vocht, lekken en condensvorming, zorgen ervoor dat schimmels zich op de muur nestelen. Daarnaast zijn ook slechte ventilatie en een tekort aan zonlicht factoren die schimmelvorming op de muur in uw huis in Leeuwarden in de hand werken. Het is dus zaak dat de vochtregulatie in alle ruimtes van uw woning zo optimaal mogelijk is.

Zwarte schimmel

Zodra u schimmelvorming op uw muur constateert, dan zijn dit meestal zwarte schimmels. De schimmel is in het begin nog amper zichtbaar. De eerste tekenen worden zichtbaar als kleine zwarte stippen op de muur. Hier blijft het nooit bij! U zult zien dat de stippen zich snel uitbreiden naar grote plekken. De zwarte schimmels verspreiden zich namelijk enorm snel. Zorg ervoor dus dat u er op tijd bij bent. Zo voorkomt u gezondheidsproblemen voor zowel uzelf als voor uw huis. Indien gewenst komen wij bij u langs in Leeuwarden voor een onafhankelijk onderzoek.

“Naast een uitmuntende kennis en ervaring op zijn vakgebied, blinkt de heer Noordberger uit in zijn onafhankelijkheid. De analyses die hij maakt, verwoord hij in een complete rapportage (met beeldmateriaal en metingen) die de kern van het probleem raakt en geeft hij onafhankelijke adviezen om deze problemen adequaat op te lossen. Daarnaast verzorgt hij de nacontrole op de uitgevoerde werkzaamheden.”

Wat zijn de gevolgen?

Schimmels zijn zeer hardnekkig en kunnen daarom ook vergaande gevolgen hebben voor de structuur van de muren en de luchtkwaliteit in huis. De verslechterde luchtkwaliteit kan zelfs gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Luchtwegklachten, allergieën, huiduitslag en longproblemen zijn slechts enkele problemen. Het is dus zaak om uw woning in Leeuwarden preventief te beschermen tegen schimmelproblemen. Heeft u toch te maken met schimmel op de muur óf u voorziet problemen in de toekomst, dan komen wij graag bij u langs in Leeuwarden voor een onafhankelijk onderzoek. Wij brengen de oorzaak van uw probleem in kaart of maken een uitgebreide analyse van de situatie en brengen eventuele toekomstige pijnpunten in kaart.

Onderzoek door onafhankelijk adviesbureau Nedon

Nedon is gespecialiseerd in zwaminspectie. En omdat wij onafhankelijk zijn, bent u bij ons verzekerd van een objectief rapport. Dit betekent een eerlijke blik op uw situatie, zonder dat wij er extra werkzaamheden uit willen halen. In het rapport wordt een kostenindicatie verwerkt en een werkbestek voor eventueel uit te voeren werkzaamheden. Deze werkzaamheden kunt u uitbesteden aan een externe partij of door ons laten uitvoeren. Wij kunnen u totaal ontzorgen! Dit betekent dat wij u voorzien in het begeleiden, het controleren én het opleveren van het werk. En omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteitseisen, krijgt u 15 jaar garantie op het door ons geleverde werk!

Je gegevens


Hoe kunnen we helpen?


Veelgestelde vragen over schimmel op muren

Zijn zwarte schimmel de op muur gevaarlijk?

Ja, zwarte schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor zowel de gezondheid van uw huis als van uzelf.

Wat kan ik zelf doen tegen schimmel in huis?

U kunt ervoor kiezen om deze zelf te verwijderen met middelen die hiervoor bedoelt zijn. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing. Voor een definitieve verwijdering dient u een professional als Nedon in te schakelen. Zo voorkomt u dat de schimmel zich opnieuw nestelt op de muur.

Moet schimmel op de muur altijd verwijderd worden?

Ja, schimmel op de muur moet zo snel mogelijk verwijdert worden! Dit om verdere schade aan de muur en uw gezondheid tegen te gaan. De schimmels breiden zich snel uit, dus pak het probleem zo snel mogelijk aan.

Wat moet ik doen om grote schade te voorkomen?

Zorg ervoor dat u grip heeft op het vochtgehalte in uw huis in Leeuwarden. Zorg voor een goede vochtregulatie in alle ruimtes in uw huis. Houdt hierbij rekening dat voornamelijk vochtige ruimtes extra gevoelig zijn voor schimmelvorming.

Wat is het verschil tussen schimmel en salpeteruitslag?

Schimmel ontstaat door sporen die in een vochtige omgeving terechtkomen en zo kunnen groeien tot een vaak wolachtige, vochtige schimmel. Salpeteruitslag wordt ook weleens een witte schimmel genoemd. Dit is echter ten onrechte. Salpeteruitslag is een droge witte uitslag die veroorzaakt wordt in steenwerk door opstijgend vocht.

Werken jullie alleen particulier of ook zakelijk?

Wij doen opdrachten voor zowel particuliere huiseigenaren als zakelijke pandeigenaren. Wij willen iedereen behoeden voor schimmel op de muur. Dat is waarom wij iedereen willen bedienen met onze expertise. Wij kunnen u hierin volledig ontzorgen.