Schimmel op muur Kampen

Heeft u te maken met schimmel op de muur in uw huis in Kampen? Het is dan zaak dat u deze snel mogelijk laat verwijderen! Schimmel op de muur kan namelijk grote gevolgen hebben: materieel, financieel én voor uw gezondheid. Schimmels kunnen de structurele integriteit van de muren aantasten en zelfs de luchtkwaliteit verslechteren, met allerlei gezondheidsklachten als gevolg. Heeft u te maken met schimmel op de muur of bent u bang dat dit in de toekomst zou kunnen ontstaan? Laat dan de situatie in uw huis in Kampen inspecteren en aanpakken door een echte professional. Nedon kan u hierin volledig ontzien! Wij verlossen uw huis van die verschrikkelijke muurschimmels.

Wat is de oorzaak van schimmel op de muur?

De grootste boosdoener bij schimmelvorming op de muur is vocht! Vochtproblemen, veroorzaakt door opstijgend vocht, doorslaand vocht, lekken en condensvorming, zorgen ervoor dat schimmels zich op de muur nestelen. Daarnaast zijn ook slechte ventilatie en een tekort aan zonlicht factoren die schimmelvorming op de muur in uw huis in Kampen in de hand werken. Het is dus zaak dat de vochtregulatie in alle ruimtes van uw woning zo optimaal mogelijk is.

Zwarte schimmel

Schimmels verspreiden zich door middel van sporen die in de lucht rondzweven. Elk huis heeft te maken met duizenden van deze schimmelsporen. Om een echte schimmel te worden hebben ze de juiste ondergrond en temperatuur nodig. Dit is vaak het geval bij vochtige ruimtes. Hier ziet u dan vaak ook als eerste schimmels op de muur. Eerst zijn ze amper zichtbaar, vervolgens ziet u kleine zwarte stippen die zich razendsnel uitbreiden tot grote zwarte vlekken. U heeft te maken met zwarte schimmels! De zwarte schimmel heeft nare gevolgen voor zowel uw gezondheid als die van de structurele integriteit van de muur. Zorg er dus voor dat de oorzaak van de zwarte schimmels op de muur in uw huis in Kampen zo snel mogelijk in kaart worden gebracht en worden verwijderd door een professionele partij als Nedon.

“Naast een uitmuntende kennis en ervaring op zijn vakgebied, blinkt de heer Noordberger uit in zijn onafhankelijkheid. De analyses die hij maakt, verwoord hij in een complete rapportage (met beeldmateriaal en metingen) die de kern van het probleem raakt en geeft hij onafhankelijke adviezen om deze problemen adequaat op te lossen. Daarnaast verzorgt hij de nacontrole op de uitgevoerde werkzaamheden.”

Gevolgen schimmels op muur

Schimmels kunnen niet alleen nadelige gevolgen hebben voor uw huis in Kampen, maar ook voor uw gezondheid. Zo zijn vooral kinderen, mensen met luchtwegproblemen en mensen met een verzwakte immuunsysteem extra gevoelig voor blootstelling aan schimmels. Ook niet-allergische mensen kunnen bij blootstelling aan schimmels een verhoogd risico lopen op luchtwegklachten, luchtweginfecties en het ontstaan of verergeren van astma. Kortom, schimmels op de muur moeten zo snel mogelijk professioneel verwijderd worden.

Onderzoek door onafhankelijk adviesbureau Nedon

Nedon is gespecialiseerd in zwaminspectie. En omdat wij onafhankelijk zijn, bent u bij ons verzekerd van een objectief rapport. Dit betekent een eerlijke blik op uw situatie, zonder dat wij er extra werkzaamheden uit willen halen. In het rapport wordt een kostenindicatie verwerkt en een werkbestek voor eventueel uit te voeren werkzaamheden. Deze werkzaamheden kunt u uitbesteden aan een externe partij of door ons laten uitvoeren. Wij kunnen u totaal ontzorgen! Dit betekent dat wij u voorzien in het begeleiden, het controleren én het opleveren van het werk. En omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteitseisen, krijgt u 15 jaar garantie op het door ons geleverde werk!

Je gegevens


Hoe kunnen we helpen?


Veelgestelde vragen over schimmel op muren

Zijn zwarte schimmel de op muur gevaarlijk?

Ja, zwarte schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor zowel de gezondheid van uw huis als van uzelf.

Wat kan ik zelf doen tegen schimmel in huis?

U kunt ervoor kiezen om deze zelf te verwijderen met middelen die hiervoor bedoelt zijn. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing. Voor een definitieve verwijdering dient u een professional als Nedon in te schakelen. Zo voorkomt u dat de schimmel zich opnieuw nestelt op de muur.

Moet schimmel op de muur altijd verwijderd worden?

Ja, schimmel op de muur moet zo snel mogelijk verwijdert worden! Dit om verdere schade aan de muur en uw gezondheid tegen te gaan. De schimmels breiden zich snel uit, dus pak het probleem zo snel mogelijk aan.

Wat moet ik doen om grote schade te voorkomen?

Zorg ervoor dat u grip heeft op het vochtgehalte in uw huis in Kampen. Zorg voor een goede vochtregulatie in alle ruimtes in uw huis. Houdt hierbij rekening dat voornamelijk vochtige ruimtes extra gevoelig zijn voor schimmelvorming.

Wat is het verschil tussen schimmel en salpeteruitslag?

Schimmel ontstaat door sporen die in een vochtige omgeving terechtkomen en zo kunnen groeien tot een vaak wolachtige, vochtige schimmel. Salpeteruitslag wordt ook weleens een witte schimmel genoemd. Dit is echter ten onrechte. Salpeteruitslag is een droge witte uitslag die veroorzaakt wordt in steenwerk door opstijgend vocht.

Werken jullie alleen particulier of ook zakelijk?

Wij doen opdrachten voor zowel particuliere huiseigenaren als zakelijke pandeigenaren. Wij willen iedereen behoeden voor schimmel op de muur. Dat is waarom wij iedereen willen bedienen met onze expertise. Wij kunnen u hierin volledig ontzorgen.