Schimmel op muur Delfzijl

Schimmel op de muur kan overal voorkomen: in de keuken, de badkamer, de slaapkamer, de woonkamer of ergens anders in uw huis. Zodra u te maken heeft met muurschimmels is één ding zeker: u moet zo snel mogelijk actie ondernemen! Schimmel op de muur kan namelijk grote gevolgen hebben, zowel materieel als financieel. Maar ook kunnen de schimmels op de muur nare gevolgen hebben voor uw gezondheid. Heeft u schimmels op de muur in uw huis in Delfzijl, laat uw huis dan direct inspecteren en aanpakken door een professional. Als onafhankelijke partij is Nedon Adviesburo de perfecte partner die u hierbij kan helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij verlossen uw huis in Delfzijl van die verschrikkelijke muurschimmels.

Hoe ontstaat schimmel op de muur?

Schimmels komen voornamelijk voor in vochtige ruimtes als badkamers en keukens. Dit betekent echter niet dat u ze verder in huis niet tegen zult komen. Schimmels zijn namelijk zeer hardnekkig en kunnen wel degelijk overal in huis ontstaan. Maar hoe ontstaan die schimmels op de muur nou eigenlijk? Vaak ligt hier een link met een vochtprobleem: opstijgend vocht, doorslaand vocht, lekken en condensvorming zijn problemen die voor schimmelvorming op muren kunnen zorgen. Naast vochtproblemen kunnen slechte ventilatie en een tekort aan zonlicht ook schimmelvorming in uw huis in Delfzijl in de hand werken.

Zwarte schimmel

Er zijn vele soorten schimmels, maar de zwarte schimmel is de meest voorkomende schimmel op muren in woningen. De schimmel verspreid zich enorm snel. In het begin ziet u vaak hele kleine zwarte stipjes, die zich al vrij snel uitbreiden tot zwarte plekken op de muren van bv. uw badkamer. Het is dus zaak dat u deze zo snel mogelijk verwijderd. Een onafhankelijk bedrijf als Nedon weet hier raad mee. Omdat de schimmels ook nog eens nare gevolgen kunnen hebben voor uw gezondheid, willen wij u hier graag voor behoeden. Wij voeren daarom graag inspecties uit in uw woning in Delfzijl om het probleem in kaart te brengen en deze zo snel mogelijk op te lossen.

“Naast een uitmuntende kennis en ervaring op zijn vakgebied, blinkt de heer Noordberger uit in zijn onafhankelijkheid. De analyses die hij maakt, verwoord hij in een complete rapportage (met beeldmateriaal en metingen) die de kern van het probleem raakt en geeft hij onafhankelijke adviezen om deze problemen adequaat op te lossen. Daarnaast verzorgt hij de nacontrole op de uitgevoerde werkzaamheden.”

Wat zijn de gevolgen van schimmel op de muur?

Schimmels zijn zeer hardnekkig en kunnen daarom ook vergaande gevolgen hebben voor de structuur van de muren en de luchtkwaliteit in huis. De verslechterde luchtkwaliteit kan zelfs gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Luchtwegklachten, allergieën, huiduitslag en longproblemen zijn slechts enkele problemen. Het is dus zaak om uw woning in Delfzijl preventief te beschermen tegen schimmelproblemen. Heeft u toch te maken met schimmel op de muur óf u voorziet problemen in de toekomst, dan komen wij graag bij u langs in Delfzijl voor een onafhankelijk onderzoek. Wij brengen de oorzaak van uw probleem in kaart of maken een uitgebreide analyse van de situatie en brengen eventuele toekomstige pijnpunten in kaart.

Onafhankelijk onderzoek door Nedon

Nedon is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in zwaminspectie. Met onafhankelijk bedoelen we dat we een onderzoek uitvoeren met daarin een eerlijke blik op de situatie, zonder dat wij daar (extra) werkzaamheden uit proberen te halen. Het onafhankelijke onderzoek wordt vormgegeven in een rapport. Het rapport bestaat uit een kostenindicatie en een werkbestek met eventueel uit te voeren werkzaamheden. U kunt er zelf voor kiezen of u de eventuele werkzaamheden door een externe partij uit laat voeren of dat u dat door ons laat doen. Wanneer u voor Nedon kiest, kunt u volledig ontzorgt worden. Dit betekent dat wij u volledig begeleiden gedurende het proces, het werk controleren én opleveren. Omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteitseisen, bent u bij ons verzekerd van 15 jaar garantie op het door ons geleverde werk.

Je gegevens


Hoe kunnen we helpen?


Veelgestelde vragen over schimmel op muren

Zijn zwarte schimmel de op muur gevaarlijk?

Ja, zwarte schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor zowel de gezondheid van uw huis als van uzelf.

Wat kan ik zelf doen tegen schimmel in huis?

U kunt ervoor kiezen om deze zelf te verwijderen met middelen die hiervoor bedoelt zijn. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing. Voor een definitieve verwijdering dient u een professional als Nedon in te schakelen. Zo voorkomt u dat de schimmel zich opnieuw nestelt op de muur.

Moet schimmel op de muur altijd verwijderd worden?

Ja, schimmel op de muur moet zo snel mogelijk verwijdert worden! Dit om verdere schade aan de muur en uw gezondheid tegen te gaan. De schimmels breiden zich snel uit, dus pak het probleem zo snel mogelijk aan.

Wat moet ik doen om grote schade te voorkomen?

Zorg ervoor dat u grip heeft op het vochtgehalte in uw huis in Delfzijl. Zorg voor een goede vochtregulatie in alle ruimtes in uw huis. Houdt hierbij rekening dat voornamelijk vochtige ruimtes extra gevoelig zijn voor schimmelvorming.

Wat is het verschil tussen schimmel en salpeteruitslag?

Schimmel ontstaat door sporen die in een vochtige omgeving terechtkomen en zo kunnen groeien tot een vaak wolachtige, vochtige schimmel. Salpeteruitslag wordt ook weleens een witte schimmel genoemd. Dit is echter ten onrechte. Salpeteruitslag is een droge witte uitslag die veroorzaakt wordt in steenwerk door opstijgend vocht.

Werken jullie alleen particulier of ook zakelijk?

Wij doen opdrachten voor zowel particuliere huiseigenaren als zakelijke pandeigenaren. Wij willen iedereen behoeden voor schimmel op de muur. Dat is waarom wij iedereen willen bedienen met onze expertise. Wij kunnen u hierin volledig ontzorgen.