Houtborende insecten

Denkt u last te hebben van houtborende insecten? Deze kleine beestjes kunnen flink wat schade veroorzaken; zowel esthetisch als constructief. Neem daarom direct contact op met een specialist als u het vermoeden heeft dat uw houten constructies van binnenuit worden opgegeten door houtwormen. U moet er toch niet aan denken dat u ineens door de trap zakt! Neem vrijblijvend contact op met Nedon Adviesburo voor een passende oplossing.

Neem direct vrijblijvend contact op

Vaak onopgemerkt

Houtborende insecten kunnen heel lang onopgemerkt blijven, omdat ze vaak diep in het hout gaan zitten. Ze voeden zich hier met de cellulose die in het hout zit en vernietigen zo de houten constructie, waardoor het zijn stevigheid verliest. Afhankelijk van het type insect kunnen deze zich 3 – 15 jaar schuilhouden in uw hout en het al die tijd steeds verder beschadigen. Het is dus belangrijk dat u ze zo snel mogelijk herkent, voordat uw trappen, vloeren en andere houten constructies kapot gaan!

Waar op te letten

Waar u op moet letten om de houtborende insecten zo snel mogelijk te herkennen zijn de zogeheten ‘uitvlieggaten’. Dit zijn kleine gaatjes waar de houtwormen door naar buiten kruipen als ze eenmaal uitgegroeid zijn tot volwassen houtkevers. Ze duwen hierbij ook heel fijn zaagsel naar buiten, wat zorgt voor kleine hoopjes zaagsel op de grond. Herkent u de gaatjes of de hoopjes zaagsel? Ga dan zo snel mogelijk over op actie!

“Echte specialisten op het gebied van houtrot en zwam inspecties ect.” #omaantebevelen

Stefan Folders

Neem vrijblijvend contact op!

Herkent u de uitvlieggaten en de hoopjes fijn zaagsel op de grond of heeft u een andere reden om te vermoeden dat er houtborende insecten in uw houten constructies zitten? Neem dan vrijblijvend contact op met Nedon Adviesburo. Wij kunnen de situatie onderzoeken en een volledig rapport opmaken waarin we direct een werkbestek en een kostenindicatie verwerken, zodat het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden.